Golf - Grønn Glede

Norges Golfforbund - Golf - Grønn Glede

Golf - Grønn Glede

Golf - Grønn Glede er et tilrettelagt golftilbud, hvor formålet er å gi deltagerne mulighet til å være aktiv etter egne forutsetninger og ønsker, samtidig som det sosiale aspektet ivaretas.

Golf – Grønn Glede er et initiativ fra norske golfklubber og
NGF i samarbeid med:

• Codan Forsikring/Lyberg & Partnere
  • Kreftforeningen
  • Mental Helse Norge
  • Diabetesforbundet
  • Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke

Hvorfor Golf - Grønn Glede?

Gjennom Golf - Grønn Glede settes fokus på golfens velegnethet som helsebringende aktivitet. De fleste kan spille golf. Det er en idrett som man kan starte med tidlig eller sent i livet, og nybegynnere og etablerte spillere kan spille sammen og konkurrere på like vilkår.

Felles for alle golfspillere er opplevelsen av gleden ved spillet i kombinasjon med en fin naturopplevelse og sosialt samhold. Golf er en idrett der aktiviteten har en moderat intensitet som passer godt i forhold til myndighetenes folkehelseanbefalinger.

I 2016 er det 41 golfklubber som deltar i Golf – Grønn Glede. Klubbene velger selv sine målgrupper, inkludert bl.a:

• Bevegelseshemmede
  • Utviklingshemmede
  • Kreftrammede og pårørende
  • Hjerte- og lungesyke
  • Personer med psykiske helseproblemer
  • Personer med rusproblemer
  • Personer med diabetes
  • Uføretrygdede
  • Langtidssykmeldte
  • Utsatt ungdom

Klubbene som deltar i Golf - Grønn Glede legger til rette for et godt aktivitetstilbud for deltakerne gjennom grunnleggende opplæring og ukentlig trening. Deltakerne knyttes sammen gjennom aktiviteten, og får oppleve golfsporten gjennom en hel sesong med kontinuerlig oppfølging.

Her finner du en oversikt over deltakerklubbene.

Langsiktig mål

Målsettingen er økt fokus på golf i eh helsefremmende sammenjeng, samt gjøre golf kjent som en aktivitet som kan drives av alle.

Golf - Grønn Glede skal:

• Rekruttere nye målgrupper til golf.
  • Motivere deltakerne til å velge golf som idrett og derigjennom komme i jevnlig fysisk aktivitet.
  • Spre glede.

Surnadal sparebank
Norengros
dnb
Engdahl Assuranse
Neas
Vestbase
Grand hotell

Informasjon

GRASROTANDELEN: Send en SMS med kodeord GRASROTANDELEN 880540602 til 2020 og du gir din grasrotandel til Kristiansund og Omegn Golfklubb. Tjenesten er helt GRATIS!!

Meld deg på vårt nyhetsbrev her. Ønsker du å melde deg av, klikk her.
Din påmelding er sendt!